Зоомагазини Зоостраст започват дейността си през 2009 година, с основен предмет предлалагане на домашни любимци както и храни и аксесоари за тях. В момента фирмата потдържа в магазините си над 4000 различни артикула, като общо  предлаганите продукти са над 8000.
През годините успяхме да предложим на своите клиенти продукти покриващи максимално техните нужди и желания, като процеса на търсене и предлагане на нови артикули от наша страна е непрекъснат и постоянен.

В момента Зоомагазини Зоостраст предлагат широк набор продукти за вашите домашни любимци от висок, среден и нисък клас, като с това се надяваме да задоволим максимално изискванията и желанията на клиентите си. В тази сфера предлагаме продукти на доказани марки като Royal Canin, Eukanuba, Pro Plan, Jams, Ferplast, Sera, Tetra, JBL, Aquael, Padovan, Camon, Trixi, Karlie,  както и редица други продукти от по-ниските ценови класове.
Стремежът ни е да успеем да сме максимално близо до нашите клиенти и да успяваме максимално да удволетворим търсенето и желанията им както като качество и срокове на доставка, така и като цена. В тази връзка от 2012 стартирахме с Онлайн Зоомагазин Зоостраст в Internet пространството, с което се надяваме да улесним при поръчките и покупките  на сегашните си, а и нови клиенти от цялата страна.
От началото на 2013 г. разширихме нашите продуктови предложения и с широка гама продукти за Градината. По този начин се стремим да предоставим възможност на нашите клиенти да намерят желаните от тях продукти на конкурентни цени  с минимален разход на време.